תקציר

המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן היא מהמובילות בישראל, ונחשבת מובילה עולמית בתחומים כגון בינה מלאכותית, רובוטיקה, קריפטוגרפיה  ועיבוד שפה טבעית. המחלקה מכשירה סטודנטים הן לתעשייה והן למחקר. המחלקה מציעה קורסי פרקטיקה רבים, שימושיים לתעשיה ביניהם: רשתות תקשורת, מסדי נתונים, למידת מכונה ועוד.  בנוסף, המחלקה למדעי המחשב בבר אילן היא המחלקה היחידה שמכשירה את הסטודנטים לעבוד בכל שפות התכנות, C, c++, java, python, web, c#, matlab, android סביבות עבודה ופלטפורמות שונות.

המחלקה שמה דגש חזק על חיבור התיאוריה של ספסל הלימודים לפרקטיקה של מקצוע מדעי המחשב, ומגשימה בפעילותה את חזונה לשמש גשר בין העולם האקדמי-מחקרי לעולם התעשייתי והעסקי. גשר המחבר בין צרכים ויכולות, ומקדם מצוינות אקדמית וטכנולוגית, העמקת הקשרים, העשרת הדיאלוג ושיתוף הידע, ומיצוי הזדמנויות לפיתוח עסקי וצמיחההמחלקה מזמינה מועמדים מצטיינים בעלי תשוקה למדע וטכנולוגיה להירשם ללימודי תואר ראשון ותארים מתקדמים במסגרתה.

סגל המחלקה

סגל המחלקה מורכב מחוקרים מוכרים ומובילים בתחומם, וותיקים וצעירים. חוקרי המחלקה נמצאים בחזית המחקר האקדמי והתעשייתי ומשלבים בעבודתם יצירתיות, ניסיון וידע רב.

תכניות הלימודים לתואר ראשון ותארים מתקדמים

המחלקה למדעי המחשב מציעה תואר ראשון כמקצוע מורחב. כבר במסגרת התואר הראשון נחשפים הסטודנטים לקורסים מתקדמים המועברים ע"י החוקרים המובילים בתחום : למידת מכונה, בינה מלאכותית, עיבוד שפה טבעית, קריפטוגרפיה, אבטחת תקשורת ועוד. הקורסים מתעדכנים משנה לשנה בהתאם למחקרים החדשים בתחום. ניתן לשלב מדעי המחשב כדו ראשי עם מסלול דו ראשי נוסף ממחלקה אחרת לפי בחירת הסטודנט/ית. קיימים מסלולים דו ראשיים מובנים עם מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המוח וכלכלה. דרישות הקבלה למסלולים דו ראשיים גבוהים מעט יותר בגלל תוספת קורסים ושעות לימוד הנדרשות בהם.

לסטודנטים לתארים מתקדמים מציעה המחלקה את האפשרות להעמיק ולהתמקצע בתחומי מדעי המחשב, המחלקה למדעי המחשב נמנית עם המחלקות המובילות בעולם במחקרים בתחומי הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים, רובוטיקה, קריפטוגרפיה, אלגוריתמיקה וכן בתחום עיבוד השפה הטבעית. המחלקה מציעה לימודים לתואר שני ושלישי בתחומים אלו. חברי הסגל והסטודנטים במחלקה מפרסמים את מחקריהם בכנסים הנחשבים ביותר בתחומם ובכתבי עת מובילים, ומחקריהם זוכים לתהודה נרחבת באקדמיה ובתעשייה. דגש מיוחד מושם במחלקה על מחקרים בעלי השלכות יישומיות. המחלקה מעודדת את הסטודנטים ללמוד במסלול עם תזה ומעניקה לעומדים בקריטריונים, פטור משכר לימוד ומלגה שנתית. סטודנטים המפרסמים מאמרים בכתבי עת מובילים זוכים לפרסים כספיים.

קשר הדוק עם האקדמיה והתעשייה

במחלקה למדעי המחשב נערכים מפגשים עם אנשי אקדמיה ותעשייה. המפגשים נועדו להעשיר ולהרחיב את ההיכרות של הסטודנטים במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן, עם החידושים בתחום. בנוסף, החוקרים במחלקה מקיימים יחסי עבודה שותפים עם מיטב החברות בתעשיה.  התוצאות מדברות בעד עצמן. בוגרי המחלקה משתלבים, הן במחקר ובתארים מתקדמים, במיטב האוניברסיטאות בעולם, והן בשוק העבודה המקומי, בו יותר ויותר חברות מעריכות את תרומת הבוגרים שלנו.

אווירה ביתית, יחס אישי ותמיכה לסטודנטים לאורך מסלול הלימודים

המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן נודעת באווירה הביתית והחמה המתקיימת במסגרתה, וביחס האישי ובתמיכה אותם היא מעניקה לסטודנטים במהלך לימודיהם. כחלק מן התמיכה לסטודנטים, מפעילה המחלקה תכניות חונכות ייחודיות לסטודנטים בשנה א', המסייעת להם בהתמודדות עם הדרישות האקדמיות הגבוהות. לדוגמא פרויקט חונכות, במסגרת פרויקט זה מוצעים שיעורים פרטיים המועברים ע"י סטודנטים מצטיינים במחלקה במחיר מסובסד של 25 ₪ לשעה.  כמו כן, המחלקה מפעילה תוכניות לסטודנטים מצטיינים בתואר ראשון, תוכנית מפתח לסטודנטים מצטיינים בקריפטוגרפיה וסייבר, תוכנית צוקים ועוד. סטודנטים בתואר ראשון יכולים לפנות לוועדת המלגות באוניברסיטה בבקשה לתמיכה כספית.  המחלקה מעניקה לסטודנטים במסלול עם תזה פטור משכר לימוד וגם מלגה שנתית ב-12 תשלומים חודשיים (לעומדים בקריטריונים). המחלקה למדעי המחשב אף מעניקה פרסים כספיים עבור פרסום מאמרים בכתבי עת מדעיים.

אם ברצונך להיות חלק מהמהפכה הגדולה ביותר של דורנו – מקומך במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן.

מועמדים בעלי נתוני פתיחה גבוהים ותשוקה למדע וטכנולוגיה

מוזמנים להירשם עוד היום ללימודי תואר ראשון או תארים מתקדמים במחלקה. מקומכם אתנו במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן!